Ima

Ima aka. BH A’rtfulfox’s Dusky Duchess

Belgianpaimenkoira tervueren narttu, s. 8.3.2003 – k. 19.8.2013.

Ima tuli minulle kesällä 2003. Koiranhankinta ei ollut juuri silloin mielessäni, mutta sain tuttavalta soiton jonka mukaan Pieksämäellä belgianpaimenkoirapentueessa olisi yksi narttu juuri meille sopivasti. Minulla ei ollut aiemmin ollut koiraa, vaikkakin sellaisesta olin haaveillut vuosikymmeniä. Olin kuitenkin ajatellut bordercollieta, joka näytti agilityradoilla mahtavalta! Joka tapauksessa meille muutti sitten tämä veikeä ja haastava tervueren narttu, jostain kumman syystä 🙂

Iman kanssa ollaan harrasteltu agilityä, hakua ja vähänlaisesti jälkeä. Ima on luonteeltaan mahtava pitkäpinnainen, kiltti, itsepäinen mutta lempeä ystävä. Harrastus osoittautui haasteelliseksi, imaa on melko vaikea motivoida ja varsinkin tottelevaisuuskisoissa (myös pk-puolella) kisajännitys saa koiran lamaantumaan ”matkalaukuksi”. Itse en taidoiltani ollut vielä niin hyvä, että olisin pystynyt kouluttamaan itseäni ja koiraani pois tästä, vaan lopulta Remon tullessa taloon lopetin tavoitteellisen treenaamisen.

Ima on kuitenkin maailman paras seurakoira, aivan mahtava kaikkien ihmisten ja erityisesti lasten kanssa. Se ei vedä lenkillä ja sen voi ottaa mukaan mihin tahansa kulkuvälineeseen, tapahtumaan ja kyläpaikkaan. Ima onkin suosittu hoitokoira, sille löytyy aina innokkaita hoitajia! Parhaiten Ima on menestynyt näyttelyissä, nyt veteraani-iän lähestyessä olen ajatellut virittää koiran vetskuluokkiin. Yksi cacib puuttuu, muuten olisi kaikki fin mva ja int mva arvoon. Ja tietysti ne käyttötulokset…

Ima on ollut koko elämänsä täysin terve. Ainoastaan kerran jouduttu suurempaan operaatioon, kun hampaisiin tuli juurimätä.  Mahtavasta luonteesta kertoo myös luonnetesti, 199 pistettä.

  • Toimintakyky +2 suuri
  • Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
  • Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
  • Taisteluhalu +3 suuri
  • Hermorakenne +1 hieman rauhaton
  • Temperamentti +3 vilkas
  • Kovuus +1 hieman pehmeä,
  • Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen , luoksepäästävä, avoin

Elokuu 2013: Ima lopetettiin kauniina elokuun maanantai aamupäivänä. Vuosi sitten alkaneet oksentelut osoittautuivat marraskuisessa tähystyksessä vatsan kasvaimiksi. Päätin, että Ima ei saa kärsiä liian pitkään ja nyt elokuussa tuli aika päästää ystävä pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s