Heimon agilityä *2


Long time no see! Nimittäin agilityä. Heimon kanssa ollaan oikein kahdesti päästy treenaamaan, pitkästä aikaa. Olikin jo vähän ikävä.

Sunnuntaina ensin yksinäni treenasin keppejä ja perus hyppytreeniä. Heimo teki… ihan hyvin. Kepit jostain syystä vähän takapakkia, mutta kyllä se siitä. Keskeltä johteita poissa, nyt löysin kentän nurkista vanhat ohjurit jotka laitoin kanaverkon sijaan. Heimo oli ihmeissään ensin. Piti vielä alkuun ja loppuun laittaa verkot kun ei millään jostain syystä halunnut mennä oikein. Perus hyppytreenit lisäksi, kuusi 25cm hyppyä perussarjassa ja lopussa 11 jalan päässä korkeushyppy, 50-70cm käytin. Hyvin, paitsi perussarja meinasi loppua kohti vähän tippua.

Jarin reenissä ensin helpohko U-kuvio jossa ekalla suoralla hypyt, suora putki ja hyppy, u-käännöksen jälkeen muuri, pussi, rengas, hyppyjä pari. Eli muurin treeniä mutkan kautta, sekä pussista suoraan renkaalle. Hyvin meni! sisäkaarteessa ohjaten ei tippunut yhtään rimaa! Ekalla kierroksella Heimo ei oikein muistanut pussin tekniikka ja renkaalla tuli sivusta, kun näki edessä lelun. Pikku reenillä meni esteet jo tosi hienosti. Rengas sinällään sujuu jo hyvin, jos ei ole turhaa häiriötä edessä. Toisella kiekalla otin muurin eteen valssin, tämä aiheutti sen että Heimo otti joka kerta tukea jaloillaan muurista. En tiedä miksi em. reaktio, koska ehdin hyvin valssaamaan pois edestä kohti pussia. No niin tai näin, sekin saatiin parannettua ja palkattua oikein, kun Jari käänsi muurin ylimmät putkenpuolikkaat väärinpäin, jolloin niihin ei niin ole kiva osua plus ei saa edes tukea. Heimo kyllä paransi heti ja sain palkattua hyvästä puhtaasta ylityksestä.

Toinen kuvio hyppyä ja putkea, vähän ohiteltiin viereisiä hyppyjä ja helpompaa putken päätä. Jostain syystä tämä oli Heimolle helppoa ja tuli hienosti mukaan vetoihin. Hyvä Heimo! Ja mikä parasta, rimoja ei tippunut koko treenin aikana juuri mitään! Vain jos tein tosi tosi paskan ohjauksen (eli en juuri koskan ahahhaha, not).

Maanantaiaamuna sitten toimiston sijaan uudelleen kentälle mitä parhaimmassa Minnan seurassa (lomat siis vaan jatkuu). Sitä ennen käytiin lähimetsässä lenkkeilemässä ja jostain ihmeen syystä Remo päätti käydä vanhimman Ruuti-koiran päälle kaksi kertaa. ikinä ei ole sitä tehnyt vaikka paljon ollaan lenkkeilty, on vaan aina kiltisti väistänyt irvistelevää Ruutia. Nyt jostain syystä ei sietänyt irvistämisiä ja Ruutin käytöstä, en tiedä miksi. Kapella polulla ei ollut molemmille tilaa, aiemmin Remo on vaan nätisti väistänyt ja jäänyt kauemmaksi. Kyllä oli taas ylpeä olo.

Itse treeni oli mm-karsintojen lauantain hyppärin alku esteelle nr. 13.

Heimo meni ihan yllättävän kivasti, tuli välistävetoihin hyvin. Ensin kepeiltä meinasi lähteä selän taakse ihan mihin sattuu putkeen, ja pituudella tietysti ryssi ensin. Mutta pari uusintaa ja palkkaa niin kyllä parani esteosaaminen. Sain jopa tosi hienosti tulemaan pituudelta käännökseen ja sen jälkeisiin välistävetoihin. Ainoa mitä ei saatu tehtyä oli tuo väli 10-11 jossa itse jäin esteiden pituudenpuolelle ja tuossa 10 jälkeen pitäisi tehdä sylkkärin tapainen. No ei onnistunut, kun Heimo ei osaa sylikäännöstä. Enkä oikein minäkään. Vähän yritettiin sitä opettaa, ei ihan täysin hiffannut mutta jotain ehkä. Itsekin olen siinä heikko. Treenin lopussa tein vielä puomin pelkkää alastulokontaktia pikkupöydän korkeudelta, ei mennyt kuin strömsössä. Heti kun mulla hermo kiristyi niin Heimo löystyi valuvaksi bordercolliehyytelöksi. Ja miksi mulla kiristyi hermo? No kun ei se tajunnut mitä haluan, juoksi vaan yli tai jäi hidastelemaan alastulolle ennen kontaktiosaa, eikä tarjonnut 2on2offia. Ja miksi? No kun en ole osannut opettaa oikein. Tai oikein mitenkään. Nenäkosketus on unohtunut, pitäisi vaan kerrata lisää. Ai että on raivostuttavaa kun se ei osaa eikä lue mun ajatuksia! Eikä ollut tauon aikana kehittänyt itsekseen täydellistä kontaktia! Käsittämätöntä 😉

 

Mainokset
Kategoria(t): Agility. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Heimon agilityä *2

  1. Hanna sanoo:

    Ihme koira kun ei opi ilman opettamista!!

  2. Tehtiin muuten tuo 11 hyppy eri suunnasta kuin kuvassa, liian helppo olis ollu tuon kuvan mukaan meille.. 🙂 Kiitos treeniseurasta, huomenaamulla meinaan koittaa olla ahkera ja mennä hyppytreenit tekemään.. saa nähdä jaksaako herätä.

  3. Maira sanoo:

    Hupsista stana! =) Noooo me ei noin helppoja ratoja jakseta mennä, pitää vaikeuttaa… 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s